Versenyzők

Formációs Világbajnokság Csapatai

Magyarország - Szigo TSE
Magyarország - Szigo TSE

A 30 éves Szigo KTSE Nyugat Magyarország egyik legerősebb versenytánc utánpótlás bázisának számít. A gyerekektől a felnőtt korosztályú versenyzőkig 120 fő regisztrált versenyzővel büszkélkedhetnek. Versenyzőik között több Területi- és Országos Bajnok pár is megtalálható. Versenyeredményeik alapján a Szigo KTSE - a kb. 100 versenytánccal foglalkozó egyesület közül - a kiváló 5. helyen végzett a 2017. évi Bajnoki sorozatban.
A Szigo KTSE Felnőtt Formációs csoportja a 2016. évi Standard Táncok Formációs Világbajnokságán – a legelső világversenyén - az "Elvis" koreográfiával a kiváló 7. helyezést érte el

A Szigo KTSE vezetője: Kapronczai Balázs, edző: Dudley Katalin.

Magyarország - Szilver TSE
Magyarország - Szilver TSE

Szilver TSE

Csapatunk 2006-ban alakult Szatmári - Nagy Szilvia és László Csaba vezetésével, a klubban táncoló magasan képzett párosokra építve.
Az első Magyar Bajnokságunkon 3. helyezést értünk el, ez volt az első mérföldköve a pályafutásunknak. A következő évben már a Magyar Bajnokságon a dobogó második fokára állhattunk fel. 2008-as évtől kezdve 10 Magyar Bajnoki címmel büszkélkedhet csapatunk. 2016-os évi szintén Pécsett megrendezett Világbajnokságon a csapatunk eddigi legjobb eredményét elérve a 4. helyen végzett. 2018-ban a Szocsiban megrendezett Európa Bajnokságon a 2016-os eredményt felülmúlva a dobogó 3. fokára állhatott fel a csapatunk.

Eddigi koreográfiáink: Tribute to the Tenors, Burlesque, Bon Jovi

Koreográfus és edző:
Szatmári-Nagy Szilvia László Csaba, Aleksey Litvinov

Ausztria - TSC Schwarz-Gold
Ausztria - TSC Schwarz-Gold

Csoportvezetők: Markus Hackl

Csehország - TK Chvaletice
Csehország - TK Chvaletice

A Chvaletice táncegyüttest 1982-ben alapították Dana Pavelková és Petr Beneš vezetésével. Az évek során a táncklubból számos remek tánc-páros került ki, köztük számos kiváló koreográfus is. A tánccsoport többszörös cseh nemzeti bajnok a standard formációs táncban. Számos rangos rendezvényen szerepeltek szép sikerrel, így a prágai várban, a Žofín palotában és a prágai Lucerna-ban, ahol ugyancsak jelentős WDSF versenyek zajlanak. 2002 óta az együttes többször is bejutott az Európa- és világbajnokságok elődöntőjébe.

Csehország - Dance Club of Dance School STARLET Brno
Csehország - Dance Club of Dance School STARLET Brno

A TK TŠ Starlet Brno formációs csapat 2011-ben alakult.

2015-ben elnyerték a Cseh Nemzeti Bajnok csapat címét. A csapat 2012 és 2016 között négy nemzeti bajnokságon vett részt, és mindnégyről éremmel távozott. 2015-ben középdöntőbe jutottak Világ- illetve Európabajnokságon. A 2016.évi Világbajnokságon a 9. helyen végeztek.

Koreográfia címe: GREAT SERIES

A koreográfus Milan Bačiak.

Fehéroroszország - Elegiya Zhlobin
Fehéroroszország - Elegiya Zhlobin

A formációs csapatot az "Elegiya" együttesből hozták létre.
Az együttest 2002-ben alapították, s mára több mint száz tagja van. Irina Ilkova az együttes állandó vezetője. Az "Elegiya" számos nemzetközi fesztiválon vett részt Csehországban, Németországban, Olaszországban, Lettországban és Bulgáriában. Az "Elegiya" formációs csapat 2016-ban mutatta be először be a "For team we supreme "-t a Fehérorosz Köztársaság Nemzeti Bajnokságán, ahol a harmadik helyen zártak.

Fehéroroszország - Univers Minsk
Fehéroroszország - Univers Minsk

Az "Univers" formációs csapat 2008-ban alakult a Fehérorosz Állami Testnevelési Egyetem hallgatóiból. A csapat 2009 óta a Fehérorosz Köztársaság bajnoka. A legjobb eredmények: a 2012-2013-as világbajnokságon elért 4. helyezés és a kaohsziungi Táncsport Világjátékok 4. helyezése 2013-ban. A jelenlegi koreográfia az El Calor d'Espana néven ismert, és híres spanyol dalokra épül. Az énekes részeket a belorusz opera vezető szólistái adják elő.

Oroszország - Vera Tyumen
Oroszország - Vera Tyumen

"Vera", Tyumen, Oroszország

Vezető
Aleksey Litvinov

Edzők
Natalia Strouganova
Dmitry Efimov
Alexandra Postelnjak
Michael Lensky

“Champions League”

Oroszország - Triumph UFA
Oroszország - Triumph UFA

Edzők: Sztanyiszlav Konduszov és Rimma Konduszova

Kísérők: Dina Konduszova és Natalija Csisztyákova

A "Triumph" formáció 7 évvel ezelőtt jött létre. Fiatal, de ambiciózus csapat vagyunk. Eddig a 2015-es és a 2017-es világbajnokság döntőjében táncoltunk.
A koreográfia Michael Buble slágerei alapján készült. Az előadás a fiatalok érzéseit és életfelfogását tárja a közönség elé.

Szlovákia - Interklub Bratislava
Szlovákia - Interklub Bratislava

Az Interklub Bratislava a legeredményesebb formációs táncklub Szlovákiában.
A Nagy Gatsby az Interklub Bratislava új koreográfiája melyet sajátosan az Interklub táncosainak tulajdonságaira építettünk fel. Az összes táncos az A- vagy az S-kategóriás minősítéssel rendelkezik, a legtöbbjük nagyon sikeres egyéni táncos (az országos bajnokság elődöntősei és döntősei). Az új koreográfia elkészítésében nagyon sokat segített az Interklub egykori világbajnoka - a Moldovából származó Vlladimir Labunet, aki sok érdekes ötletet hozott az egykori Codrianka táncklubjából. Reméljük, elnyeri az Önök tetszését is.

Lengyelország - Kadryl Białystok
Lengyelország - Kadryl Białystok

A csapatot páros versenyzők alkotják. Csodálatos élményeket és felejthetetlen versenyt kívánunk!

Koreográfia címe: Made in Poland

Koreográfus: Mr. Gracjan Konstantynowicz

Edzők: Mrs. Justyna Cichosz és Mr. Gracjan Konstantynowicz

Lengyelország - KTT FANTAN CENTER OF CULTURE AND PROMOTION IN KRAŚNIK
Lengyelország - KTT FANTAN CENTER OF CULTURE AND PROMOTION IN KRAŚNIK

A táncegyüttes a Kraśniki Kulturális és Promóciós Központban működik. 2017-ben második helyezést harcoltunk ki a krakkói FTS Tánc formációs lengyel bajnokságon, és ugyancsak ezüstéremmel tértünk haza 2018-ban a Radomban megrendezett országos bajnokságról.

Koreográfia címe: Cry Me A River

Koreográfus: Michał Oleszczyński és Paweł Mazur

Edzők: Barbara Jaworska-Mazur, Michał Oleszczyński és Paweł Mazur

Mongólia - Khatantuul Mongolia
Mongólia - Khatantuul Mongolia

A Mongóliai TáncSport Szövetség csapata, a Khatantuul Mongólia, a mongol Élettani Egyetemen hallgatóira épül. A Khatantuul Mongólia mongol nemzeti tagszervezetként versenyez a WDSF-ben. Az együttest 1996-ban alapítottunk, így Mongólia egyik legrégebbi csapata.

Az előadás címe: BROTHERS

Edzők: LUNDEGDAMBA TSOLMON, GANBOLD MUNKHTSETSEG