Program

Fellépők:

Andrea Silvestri – Váradi Martina

A tízszeres Magyar Bajnok kettős az utóbbi időben fantasztikus eredményeket produkál, ennek köszönhetően a több ezer latinpárost nyilvántartó világranglistán a nagyon előkelő hatodik helyet birtokolják.

2018. május 12-én Debrecenben megrendezett Latin táncok Európa-bajnokságán az V. helyen, 2018. októberében a Csehországban, Ostravában megrendezett Latin táncok Világbajnokságán, a VI. helyen végeztek.

VoiSingers Kórus

A VoiSingers célja a modern zenei elképzelések kórus muzsikába öltöztetése. A Voisingers egy újszerű megközelítése az egyes dalokból született átiratoknak, egy új közösség, egy döntés, mely felméri és megvalósítja - a fiatalok zenei igényeit minden eddiginél jobban figyelembe véve- a méltán világhírű magyar kórusmuzsika tovább fejlődésének lehetőségeit.

Kórusunk alapítója és vezetője, számos dal, valamint átirat szerzője Balásy Szabolcs karnagy. 

Megjárták már Libanont és Spanyolországot, készítettek közös klipet a Punnany Massiffal, az EUROPA CANTAT 2015 nagykövetkórusaként Magyarország számos szegletében igyekeztek ismertté tenni a trendi kóruséneklés új irányzatait. Felléptek többek között Keresztes Ildikóval, Kökény Attilával, a Pannon Filharmonikusokkal, Szolnoki Péterrel, Vermes Tímeával.

2018-ban vendégszerepeltek Tallinban és egy nagysikerű Kínai koncertkörút is mögöttük van.

Savaria TSE

Az idén 48 éves Savaria  Táncsport Egyesület képviseli hazánkat a Latin Formációs Világbajnokságon 2018. december 2.-án, azaz egy hét múlva Shenzhenben, Kínában.

A februári magyar bajnoki cím megszerzése után a Radom Open nemzetközi formációs verseny megnyerésével folytatták a sorozatot, majd egészen a középdöntőig táncoltak a Latin Formációs Európa bajnokságon Kaliszban, Lengyelországban.

Az őszi szezonban a Zala Open első helyezéssel folytatták a felkészülést a jövő heti világbajnokságra, ahol a most következő formációt fogják előadni: Glamour, Glitter, Flame címmel. Tréner és koreográfus: Horváth Dávid és Dr. Monostori Veronika.

 

A Standard Táncok Formációs Világbajnokságának pontozói:

Daiva Dackeviciene

  

Litvániai válogatott edzője, aki számos állami kitüntetést és díjat kapott a Táncsportban elért kimagasló eredményeiért. Daiva a kaunasi "Kaspinas" táncklub edzője 1987-től. Számos litván bajnokot nevelt ki, akik Világ- és az Európa bajnoki döntőkben táncoltak.

1999-től WDSF bíró, és 2006-tól a WDSF elnöke. Óriási tapasztalatot szerzett, hiszen a világ minden táján bíráskodott a Táncsport versenyeken a (Világ- és Európa-bajnokságok és GrandSlam versenyek).

Eduard Slimák

A táncpályafutásom 1982. februárjában kezdődött. 1984-ben először táncoltam a szlovák bajnokságon, ahol S-minősítést szereztem. 1985-ben először vettem részt a latin bajnokság döntőjében (5. hely) és 1987-ben a Standard bajnoki döntőben (2. hely). 1987-től az amatőr táncos karrierem végéig, vagyis 1991-ig, amikor átléptem a hivatásosok közé, minden szlovák bajnokság döntőjében táncoltam.

 • 1992-től kezdődött hivatásos táncosi pályafutásom. Szlovákia színeiben indulva a negyeddöntőbe jutottan a budapesti társastánc világbajnokságon. Kétszer voltam döntős a Belga Nyílt bajnokságon, de döntőbe kerültem az Antwerpen Kipán és megnyertem a belgiumi Merelbeken Kupát.
 • 1991 óta Hannoverben (Németországban) dolgozom tánctanárként és edzőként. Három évig folytattam  táncpedagógiai (ADTV) tanulmányokat, amjd kétéves táncos-edzői képzésen (ADTV) szereztem meg a képesítésemet.
 • 1999 óta oktatok illetve edzek párokat a pozsonyi Interklub MADITban.
 • 1984 óta (ekkor vett részt először a szlovák csapat a a formációs világbajnokságon - Bremában) tagja voltam a pozsonyi Interklub MADIT formációs csapatának.

 

Lubos Novotny

Született: 1968.4.11

Végzettség:

 • Tanárképző Egyetem
 • Legmagasabb szintű sport és tánc-edzői és oktatói végzettség

Tánc pályafutás:        

 • 3 x Standard Bajnok Csehországban
 • Bajnok 10 Táncban Csehországban
 • Formációs Bajnok a Cseh Köztársaság táncosaként
 • Cseh Professionista Bajnok

Tanítás: több mint 25 évet tanítok a világ minden részén.

Bíró: A legmagasabb szintű WDSF versenyeken bíráskodom több mint 20 éve

Heidi Goetz

Versenytáncosként - a férjemmel párban - 11 évig voltam jelen a Táncsportban.

Edzőképzés a Bécsi Sport Egyetemen, Ausztria.

Az "Osztrák Nyílt Bajnokságok" szervezője 25 éve.

"Minden versenyzőnek nagyon sok szerencsét és sikert kívánok, és legfőképpen azt, hogy érezzék jól magukat a táncelőadásuk közben!"

Heinz Spaeker

Amatőr táncos, többek között formációs tánc is 1976-ig.

 • IDSF / WDSF bírói licenc 1988 óta.
 • WDSF PD bírói licenc 2012 óta.
 • 10 évig a Német Táncsport Szövetség sportigazgatója.
 • 16 évig az IDSF / WDSF sportigazgatója.

Eddig mintegy 1000 DanceSport versenyen bíráskodtam, köztük az alább versenyeken is:

 • IDSF / WDSF világbajnokságok és kupák.
 • IDSF / WDSF kontinens bajnokságok és kupák.
 • IDSF / WDSF világranglista versenyek.
 • WDSF Grand Slam versenyek.
 • IPDSC és WDSF PD világbajnokságok és WDSF PD versenyek.
 • Német Zárt Bajnokság és egyéb nemzeti zárt bajnokságok.

Emellett több mint 400 nemzetközi és nemzeti versenyen elnököltem.

Jan Geerts

A TáncSport Világszövetség (WDSF) legmagasabb engedélyével rendelkező nemzetközi bíró

 • Többszörös belga bajnok Standard-, Latin-amerikai- és 10 tánc
 • Benelux bajnok a Standard-, Latin-Amerikai- és 10 tánc
 • Döntős Blackpoolban Standard és Latin táncban
 • Világbajnoki döntős Standard táncokban

Nagy nemzetközi táncversenyeken bíráskodom szerte a világon, beleértve a világbajnokságot és az Európa-bajnokságot. Ugyancsak bíráskodom kerekes-székes és formációs világbajnokságon és Európa-bajnokságokon. Táncversenyeket is szervezek beleértve a antwerpeni Diamond Cup világbajnokságokat is.

Johnny Olesen

40 esztendő telt el azóta, hogy jómagam felhagytam a versenytánccal.

Természetesen azóta is tanítok, különösen gyerekeket és ifiket, akik kiválóan szerepelnek mind az országos, mind pedig a nemzetközi megmérettetéseken.
Emellett 38 éve vagyok nemzetközi bíró a formációs tánc világbajnokságokon.

Markus Sónyi

A németországi, Velbertben született Markus Sónyi, a helyi TSZ VELBERT Táncsport Klubban, a világ akkortájt egyik legsikeresebb latin-amerikai formációs csapatában kezdte táncos pályafutását.

Miután a csapattal elnyerte a német, az európai és a világbajnoki címet, úgy döntött, hogy a másik oldalon is kipróbálja magát, s elkezdi munkáját edzőként.

Formációkkal és párokkal kezdett foglalkozni otthoni klubjában, majd több klubban Németországban és külföldön is, s tanítványai számos ezüst és arany éremmel tértek vissza (az akkori) IDSF Világ- és Európa-bajnokságokról.

Edzőként elsősorban párosokat és csapatokat készített fel Németországban, Norvégiában, Svédországban, Ausztriában, Magyarországon, valamint több ázsiai országban. Őt kérte fel televíziós szakkommentátornak a ZDF és az ARD német csatorna, de őt hívták meg a Taipei és thaiföldi ázsiai táncsport közvetítésekhez, a nemzetközi WDSF Grand Slam, a PD Super Grand Prix rendezvényekhez. Emellett a 2013-as kaohsiungi Táncsport Világjátékok napi élő közvetítése során is ő látta el a szakkommentátori feladatokat.

Markus táncsport rendezvényszervezőként is dolgozik, és a Német Táncsport szövetség pénzügyi vezetője és televíziós kapcsolatokért felelős koordinátora valamint a GOC Grand Slam tv műsor producere.

Markus Sónyi 2004-ben IDSF / WDSF bírói és elnöki licencet szerzett, melynek köszönhetően azóta számos WDSF világ- és Európa-bajnokság, kupa, valamint az ÁZSIAI OLIMPIAI SZÖVETSÉG (OCA) égisze alatt működő Délkelet-Ázsiai Játékok, és ázsiai fedett-pályás sport- és harcművészeti játék szervezésében és lebonyolításában vett részt.
Az évek során meghívást kapott, hogy előadóként vegyen részt a bírák az elnök és a edzők képzésében, emellett oktatóként van jelen a licenc- tulajdonosok képzését, az engedélyek megújítását és felfrissítését célzó szemináriumokon, s állandó résztvevő a Német Táncsport szövetség, a különböző európai és ázsiai nemzeti táncsport szövetségek és a WDSF bírói kongresszusain.

Markus Sónyi 1994-ben a táncsportban eléret kimagasló eredményei elismeréséül a Német Köztársaság elnöktől átvehette a "Silver Laurel"-t (ezüst babért), a legmagasabb országos sportkitüntetést.

Natalia Budkar

Én, Natalia Budkar, egész életemben koreográfusként dolgoztam. A koreográfia lett a fő szenvedélyem. Első társastánc csoportomat a Jevrinka diákegyüttest - 1972-ben hoztam létre.

1995-ben alapítottam meg a "Big Dance" táncastánc iskolát, ahol jelenleg is vezető edzőként dolgozom.

Legsikeresebb tanítványaim Jevgenyij Sztyepanov és Marija Goncsaruk, akik ötször nyerték meg az ifjúsági latin-amerikai formációs tánc világbajnokságot és a tíz-tánc világbajnokságot (1997-2001), és a tizenháromszoros ifjúsági orosz bajnokok (1995-2001), és több felnőtt orosz bajnoki címet is elnyertek.

Nagy bírói tapasztalatra tettem szert; 2000 óta rendelkezem WDSF bírói licenccel. Minden évben az orosz bajnokság és különböző nemzetközi versenyek bíráló bizottságában dolgozom. Több alkalommal működtem közre bíróként a különböző páros és csapat világbajnokságokon, sőt a duisburgi Világjátékokon is.

Szvetlána Gozun

 • Latin- és Standardtánc versenyző a legmagasabb osztályban (S-Osztály).
 • 1975 óta edző a "Codreanca" táncsport klubban
 • Államilag elismert diplomás táncsport edző 1981 óta.
 • Az Országos Pedagógiai Egyetem tanára

WDSF bíróként/döntnökként, a legkülönfélébb WDSF bajnokságokon és Kupákon ültem a bírói székben.

A "Codreanca" többszörös világ- és európai bajnok formációs csapatának edzője vagyok.

Diákjaim számos nemzetközi versenyen, köztük világ- és Európa-bajnokságokon is aranyérmet szereztek különböző korcsoportokban.